Natúr szerek a hagyományos és a biogazdálkodásban!

A régóta kihasznált és elsavasodott talaj mérgekkel teli növényt eredményez, amivel aztán tápláljuk állatainkat és magunkat is. Ez a láncolat minden élő szervezetet károsít. Minél nehezebben hozzáférhetőek a növények számára, annál jelentősebb „erőfeszítésekre” kényszerül a növény, ezáltal csökken a terméshozam. A növények és a talaj tápanyagellátása a növénytermesztés legfontosabb feladata. Csak megfelelő összetételű tápanyaggal biztosítható a kívánt mennyiségű, minőségű, zamatú termés.

A Natur Biokál® termékcsalád 1996-ban került piacra. A permetanyagok közül egyik a szántóföldi kultúrák, hasznon növények és gyep általános kondicionálója és védőszere, a másik feladata a környezeti károk hatástalanítása, és a savas eső közömbösítésére szolgál. A termékcsalád rendelkezik a Biokultúra Egyesület tanúsítványával és Ecocert-el.

A készítmények alapanyaga gyógynövények gyógyvizes kivonata, biohumusz kivonat, fahamu vizes kivonata, illóolajok, kationok és anionok. A termékek bármilyen hagyományos és biogazdálkodásban használt növényvédőszerrel keverhetőek, de akár teljesen méregmentes technológia rendszer is építhető rájuk a csávázástól a betakarításig.
A Natur Biokal termékcsalád minden tagjának alapvető összetevője a bio-humusz, ami megfelelő formában - oldat és tápkocka - hosszantartó tápanyagellátást biztosít.

A Biokal javítja a növény vízgazdálkodását, és átsegíti a növényeket az átmeneti időszakon. Az apró termés részben a szárazság és a tápanyaghiány miatt következik be, részben fajta hiányosság. A Biokállal kezelt növény mivel egészséges és erőteljes, nagyobb szemet, nagyobb mennyiséget, és egészségesebb termést hoz.

A Natur Biokál meghosszabbítja a virágzás idejét, így biztosabb a megtermékenyítés, jó a kötés arány. A permetanyagok gyorsítják a gyökerekben a tápanyag felszívódást, serkentik a növekedést, ezért a növény erősebb lesz, a tápanyagcsere fokozódik. A levelekben elősegíti a fotoszintézist, a növény erősebb, zöldebb lombozatot fejleszt, és saját erővel képes legyőzni a kártevők nagy részét. Vízgazdálkodás javításával képessé teszi a növényt arra, hogy az egyenlőtlen csapadékot is jól hasznosítsa.

A Natur Biokal-al csávázott maggal biztos, egyenletes kelést érünk el, legyen az gabona vagy zöldségféle. A téli fagy -, a jégverés és viharkárok után gyors regenerálódást biztosít. Kijuttattathatjuk beöntözéssel és permetezéssel. A növény leveleit nem perzseli. Rovarriasztó és baktericid hatása érvényesül.

A Natur Biokál® 02-vel való permetezéssel a gyümölcsösökben és az örökzöldekben megfékezhető a tűzelhalás terjedése. A beteg ágakat levágjuk, és 8 naponta permetezzük a betegség leállásáig. Előnyös tulajdonságai közé tartozik, mivel természetes alapanyagokból áll, hogy virágzás kezdetén, - közben - és végén is alkalmazható. Élelmezésügyi várakozási idő nincs, zamatos gyümölcs és zöldség termeszthető vele.

A Natur Biokál 03 tápkocka: tápanyag-utánpótló és talajfertőtlenítő. Palánták, dísznövények, facsemeték szőlőtövek mellé a földbe kell helyezni, és öntözés vagy csapadék hatására kioldódnak a könnyen felszívódó mikroelemek. Ez akár egy évig is eltarthat.

Natur Biokál 05 szerves alap és fej talajtápanyag. Használata egyszerű és nagyon gazdaságos hiszen hektáronként mindössze 120-150 liter szükséges belőle. Fertőtleníti a talajt, ellátja tápanyaggal és nem szennyezi azt. Kézi vagy gépi kiszórással juttathatjuk ki.
A Natur Biokál termékek jó eredményekkel örvendezteti meg a felhasználóit: www.naturbiokal

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!