Ingyenesen letölthető anyagok kiskerteseknek

Szeretnéd saját magad megtermelni élelmed egy részét? Eltökélt szándékod, hogy vegyszerarzenál nélkül termesztett zöldséget, gyümölcsöt fogyasszatok? Felelősséget érzel környezetünkért és az élővilágért? Ha igen, akkor Neked készültek a Biokultúra E-book sorozat letölthető kiadványai, amelyekben szerzőink gyakorlati tapasztalataikat osztják meg az olvasókkal.

Ízelítő a letölthető kiadványokból:

Ökoporták kialakítása
Megismerheted belőle az ökológiai kertészkedés szemléletét és alapelveit. Megtudhatod, milyen szempontok szerint tervezd meg a konyhakerti vetésforgót, amely a hatékony növényvédelem és a tápanyag-gazdálkodás alapja és olvashatsz számos zöldségféle kiskerti termesztéséről. Külön fejezet foglalkozik a fűszernövényekkel, amelyek hasznosságuk mellett díszei lehetnek egy biokertnek.

Növénytársítás táblázat
A fenti kiadványhoz kapcsolódó, könnyen kezelhető táblázat. Segít abban, hogy csak egymásra kedvező hatású növényeket vessünk, ültessünk egymás mellé, illetve elkerüljük kedvezőtlen növényi kölcsönhatásokat.

Biokerti kalendárium
Hónapról hónapra veszi végig a bio kiskert teendőit. Elsősorban azokhoz szólunk, akik kis területen, részben vagy teljesen önellátásra termelnek. Az itt leírtak szervesen kapcsolódnak az 'ÖKOporták kialakítása' c. kiadványunkhoz.

Növényi eredetű öntöző és permetező levek  készítése
„Szakácskönyv” olyan receptekkel, amelyek alapján tápláló és erősítő permetleveket, öntözőleveket készíthetünk növényeinknek. A permetlé és növényi trágyalé készítéséhez sok féle növényt fel lehet használni. Mindenki elsősorban a gyógynövényekre gondol, amikor erősítő leveket készítünk, de felhasználhatóak akár cserjék, fűszernövények, zöldségek és közönséges gyomnak tekintett, ámbár nagyon is hasznos növények.

Balkonkertész
Azoknak szól, akik a kiskertnél is kisebb helyen szeretnének fűszernövényeket és kisebb termetű zöldségeket termeszteni.

A Biokultúra E-book sorozat részei letölthetőek a https://biokultura.org/hu/online-kiadvanyok oldalon.

Figyelmedbe ajánljuk még a www.biokultura.org Ökokerti tanácsok menüpontját is!

 

Magyar Biokultúra Szövetség

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!