2022. 08. 17
A fokhagyma a liliomfélék családjába tartozik, hozzánk keletről, a sztyeppékről érkezett. Az orosz népi gyógyászatban négy dolgot vetnek be az öregedés ellen: a fokhagymát, a vöröshagymát, a hajdinát és a virágport. „Orosz penicillinnek”, sőt életelixírnek is nevezik. A fokhagyma olyan szerepet tölt be a magyar népi gyógyászatban, mint keleten a ginseng, ezért „magyar ginsengnek” is szokták hívni.

2022. 08. 17
A kakukkfű (Thymus) az ajakosvirágúak rendjébe tartozó, fűszeres illatú, évelő növény. Örökzöld, talajtakaró félcserje, mely a szárazabb, füves helyeket kedveli. Mindegyik fajtája gyógynövény. Népies nevei: balzsamfű, démutka, kakucskafű, timián, tömjénfű, vadcsombor. Őshazájának a Földközi-tenger térségének sziklás legelői számítanak, honos Európa, Ázsia és Észak-Afrika mérsékelt övi területein is.

2022. 08. 04
Joggal nevezik így, mivel gondozást alig igényel, minden évben előbukkan, és magról hamar elszaporodik. Inkább a hűvösebb hőmérsékletet kedveli és őszig virágoznak. Szép, kerek, narancssárga, vagy piros, sárga, krémszínű virágai vannak. Levelei is jellegzetes, kerek formájúak. Az enyhén savas és jó vízelvezetésű talajban érzi magát a legjobban.

2022. 08. 04
Egy virágcserépben is jól érzi magát!

2022. 08. 03
A seprűvénák vagy visszerek apró, kitágult vénák a bőr felülete alatt. Könnyen eltüntetheted őket.

2022. 07. 25
A sárgadinnye nemcsak finom, zamatos és édes, de gyógyhatása is jelentős. Gondolná, hogy még a "női bajokra" is megoldást jelentet?

2022. 07. 07
Gondolkodtál már valaha azon, hogy frissítő íze mellett még mi mindenre lehet jó a mentalevél?

2022. 06. 09
Nem csak az idegeket, de a gyomrot is nyugtatja!

2022. 06. 01
A szeder a legrégibb gyógy- és kultúrnövények közé tartozik. Az egyiptomiaknál, a görögöknél és a rómaiaknál is szívesen fogyasztott gyümölcsnek számított és ismert volt a gyógyászatban is.