Az import gyümölcsök nyomába sem érnek a hazainak!

Milyen fajta gyümölcsöt válasszunk?
Minél több félét, szabadföldit és hazait. Akkor döbbentem rá, hogy Magyarországon milyen kiváló gyümölcsök teremnek, amikor a Spanyolországban jártam. Az ottani gyümölcs édesebb volt, de aromában, illatban, finom savakban nyomába sem ért a mienknek. A trópusi országokból érkezett gyümölcsökkel legyünk aggályosak a szermaradvány tartalom miatt, és ráadásul még éretlenül szedik le őket, hogy kibírják a szállítást. A hosszú út sem javít a minőségen, tehát semmiképpen nem tekinthetők teljes értékűnek.

Kincsek a piacról?
A gyümölcsöket régen tetszetősen csomagolt víznek tekintették. A vitaminok élettani szerepének megismerésével javult a megítélésük, de ez még nem minden! Mára már több vizsgálat is alátámasztja, hogy a szintetikus vitamin készítmények közel se olyan hatásosak, mint a gyümölcsök.
A gyümölcsökben számos másodlagos növényi anyag is van: rákellenes, gyulladásgátló, immunserkentő és sejtvédő anyagok, ezek a vitaminokkal együtt fejtik ki hatásukat. A folyamatokat még nem is sikerült teljes összetettségükben megismerni. Abban azonban biztosak lehetünk abban, hogy a gyümölcsök „tudnak' valamit, amit a táplálék kiegészítők nem!

Miért válasszam a bio minőséget?
A biogyümölcsöket felszívódó növényvédőszerek nélkül termesztik. Ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdagabbak, mert a földből kivett tápanyagokat nem műtrágyával pótolják vissza. Kevesebb nitrátot tartalmaznak, beltartalmilag értékesebbek. A biogyümölcsök termesztése környezetkímélő módon folyik, ezért bioélelmiszer vásárlásával - főként ha az nem messze földről érkezik - mindenki hozzájárul a környezetünk védelméhez.
Termesszen biogyümölcsöt, vagy vásároljon a hazai ökogazdáktól. 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!