Sokan szeretik a muskátlit. Ennek egyik oka, hogy évtizedek óta ott van a balkonládákban, éppen ezért nagyon sok emlék köt bennünket hozzájuk - hisz szüleink, nagyszüleink emlékét is idézi.

Sokféle muskátli típus közül választhatunk - ki-ki ízlésének megfelelően. Viszont van pár alapszabály, amit mindig érdemes betartani. 

Az alábbi hasznos videó ezeket szedi csokorba:

A muskátli napkedvelő növény. Minél több fényt kap, annál szebb virágokat hoz majd. A teljes napfényt kedveli a legjobban, de félárnyékos helyen is túlél. Az olyan fajta muskátlik, amelyeknek nagy vagy dupla virágaik vannak, jobban kedvelik az olyan helyeket, ahol védettek az erős széltől és esőtől. Ez lehet a ház fala mellett vagy a tető alatt.

A muskátlinak rengeteg vízre van szüksége ahhoz, hogy újabb és újabb virágokat hozzon. Forró, napsütéses napokon még az is előfordulhat, hogy kétszeri locsolást igényelnek, egyszer reggel és egyszer este.

A víznek a lehető legmelegebbnek kell lennie és arra kell törekedni, hogy a talajra locsoljunk, nem magára a növényre. Az olyan balkonládák, amelyek rendelkeznek víztározóval vagy a saját, házilag készített öntözőrendszerek csökkenthetik a locsolásra szánt időt. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!