Csak a rágó és szívó rovarokra van hatással.

A neem olaj gyorsan lebomlik, különösen az UV fényre fogékony. Szisztematikus a rovarölő tulajdonsága, emiatt kiöntheti a termőföldre is (higított állapotban) majd a növény felszívja a szöveteibe, így belülről dolgozik.

Hogyan működik a neem olaj?
A kertész neem olajat permetez, azonban nem tapasztal azonnali hatást, mert a neem olaj működésének módja különbözik más rovarölő szerektől. Nem azonnal hat, és nem pusztít el minden rovart. A neem olajnak számtalan, komplex és aktív összetevője van.
Az egyszerű mérgektől eltérően a neem összetevői hasonlóak azokhoz a hormonokhoz, melyeket a rovarok is termelnek. A rovarok felszedik a neem olaj összetevőit, hasonlóan a természetes hormonokhoz. A neem olaj bejut a rendszerbe és leállítja a hormonok normál működését. A rovarok elfelejtenek enni, párosodni, petéiket lerakni. Elfelejtik, hogy képesek repülni. Ha a tojás nem kel ki, lárva sem keletkezik. Végül a rovarok olyan zavarba kerülnek, hogy nem táplálkoznak. Élelem nélkül elpusztulnak, csökken a populáció, majd eltűnik.
A tudósoknak is túl bonyolult megérteni, hogyan és miért működik ilyen precízen. Túl sok, különböző, aktív összetevőt tartalmaz, és minden rovarfaj különbözően reagál a neem rovarölő tulajdonságára.

Nem bántja a hasznos rovarokat!
Meglehetősen csodálatra méltó, hogy csak a rágó és szívó rovarokra van hatással. A valós hormonokhoz hasonlóan a neem olaj is nagyon alacsony koncentrációban dolgozik, néhány milliomod rész elég.
A megelőzéshez 0.5 %-os oldatot javasolt használni, de ha már megvan a probléma, akkor min. 1 %. Fertőzés esetén minden levelet permetezzen be, a növény körüli termőföldet is
1%-os oldathoz öntsön 100 ml neem olajat és 20 ml Rimulgan emulgálószert 10 liter kézmeleg vízbe. Először az emulgálószert öntse a vízbe (ez azért fontos, mert segíti az olaj-vízzel való keveredését). Fontos továbbá, hogy csak akkora mennyiséget készítsen, amit 8 órán belül elhasznál.
Permetezze az oldatot minden levélre, különösen azok alsó felére, ahol a rovarok szeretnek elrejtőzni. Ha a termőföld közelében sok levél van, kerüljön oda, sőt a gyökerek felé is. Semmilyen károsodást nem okoz, ellenkezőleg, hasznos a termőföldnek.
Tartsa nyitva a szemét, így könnyebben meg tudja állapítani, milyen sűrűn kell permeteznie. Ha aggódik az érzékeny növények miatt, akkor kis területen, kevés mennyiséget permetezzen. Várjon 1 vagy 2 napot és nézze meg az eredményt. Ha emulgátort is használ, semmilyen probléma nem fordulhat elő. Jól működik szöcskék és kabóca félék ellen, és más rovarfajokra is hatásos, főleg hormonjai által.

A szöcske és a neem olaj története
Van két üvegünk, benne két levél és két szöcske. Az egyik levelet befújták kémiai rovarírtóval, a másikat neem olajjal. Az első szöcske megette a levelet és azonnal elpusztult.
A másik a neem olajjal befújt levelet meg sem érintette. A rovarok elfelejtenek enni, párosodni, petéiket lerakni.
A neem olaj leállítja a rovarokat a fogyasztásról - ez a hormonszerű akció hatása. Napok, vagy hetek szükségek a teljes hatás eléréséhez, ezért az emberek nem tartják hatékonynak. A média és vegyianyag gyártók által hibásan tájékoztatott kertészek azonnali hatású szereket keresnek, ahelyett, hogy a hosszabb távon a környezeti egyensúlyt helyeznék előnybe. A neem olaj a növény belsejéből dolgozik
A hasznos rovarok nappal a legaktívabbak, ezért permetezéshez a kora reggeli, vagy késő délutáni órák a legalkalmasabbak. Így a permet megszáradhat, mielőtt a hasznos rovarok aktívvá válnak. A megszáradt permet nem veszélyezteti a méheket, katicabogarakat, zöldfátyolkákat, kukacokat, darazsakat, stb.

Ha Ön is kipróbálná a neem olajat megrendelheti a www.jomtom.hu weboldalon, vagy a +3630-949-5594 számon!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!