Készíts belőle különleges gyógyteát!

A cseresznye az egyik legkedveltebb kora nyári gyümölcs. És nemcsak finom, de vitamin és ásványi anyag tartalma is kiemelkedően magas.

A cseresznye szára azonban rendszerint a szemétbe kerül, mert nagyon kevesen tudják, hogy hatékony egészségvédő teát lehet belőle készíteni.
A cseresznyeszár tea enyhíti a reumás tüneteket, a hólyaghurutot, de megfázás, makacs köhögés ellen is kiváló. Az orvosok is kifejezetten ajánlják a cseresznyeszárából készült tea fogyasztását a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de akiknek az emésztésükkel van gond, azok is alkalmazhatják. Székrekedés ellen is bevethető, hiszen csak egy kicsit erősebb főzetet kell készíteni, és éhgyomorra elkortyolni.
A cseresznyeszár tea méregtelenít, segít eltüntetni a kellemetlen narancsbőrt, sőt a zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, ha fogyókúránk kiegészítéseként naponta 3 csészényi teát fogyasztunk.
A cseresznyeszárakat gyűjtsük össze, ne mossuk meg, sötét helyes szárítsuk meg, majd kissé törjük össze. Szellős helyen papír vagy vászontasakokban tároljuk.

Cseresznyeszár tea készítése:

Fél liter, forrásban lévő vízbe tegyünk két kiskanál szárított szárat, és hagyjuk 5 percig főni. Lefedve hagyjuk negyed órát állni, majd szűrjük le. Langyosan, apró kortyokban fogyasszuk, esetleg mézzel ízesíthetjük, de jobb önmagában.
Megfázás esetén naponta három csészével igyunk. Reumás betegségek, szívpanaszok esetén lefekvés előtt egy-egy csészével. Fogyókúra kiegészítéseként egy liternyit fogyasszunk naponta étkezések előtt.
A cseresznyeszár tea reumás betegségek esetén akár borogatásként, vagy fürdőként is alkalmazható.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!