A nagy forróság, sok eső, esetleg együtt a kettő sok problémát okozhat...

A kerttulajdonosok tudják, hogy a tavasz óta sok munkával, odafigyeléssel gondozott kert számára a nyár veszélyeket is tartogat. A nagy forróság, sok eső, esetleg együtt a kettő, vagy hosszú szárazság a növényeket legyengíti, virágszirmokat megégeti, gyepet kifakítja. Szomorkodás helyett nézzük meg, mit tehetünk a tavaszi munkánk eredményének megőrzéséért.

Gyepgondozás
A tavasszal kijuttatott tápanyagot általában nyár közepére a gyep felhasználja. Jó tudni, a hatástartamot a gyártók 16-21 °C közötti hőmérsékletre állítják be. A termék magasabb hőmérsékleten gyorsabban, az alacsonyabb hőmérsékleten lassabban adja le a hatóanyagot. Az idei meleg május és június során valószínű, hogy a gyep már hasznosította a tavasszal kijuttatott tápanyagot. Itt az ideje a nyári kezelésnek. A lényeg, hogy a sejtfalat erősítsük, amire a magasabb kálium tartalmú trágyák szolgálnak. A tavasszal kijuttatott nitrogén a növekedést serkentette, ez nyáron már nem cél, hiszen az erőteljes növekedés a nagy melegben gyengíti a növényt.
A DCM Öko gyeptáp 100% szerves anyag tartalommal és magnéziummal biztosítja mindazokat az anyagokat, amelyre a fűnek szüksége van. Nagy előnye, hogy ez a termék egész szezonban adható. Aki nem kíván a hatóanyagokat tanulmányozni, kiválasztani a megfelelő terméket, bátran válassza a DCM Öko gyeptápot, biztos lehet benne, hogy jó terméket választott. De a kívánt hatás eléréséhez évente 3-4 szer juttassa ki az előírt mennyiséget.   
A DCM Stresszkezelő gyeptáp szintén nagyobb arányban tartalmaz káliumot. Ez a termék kiválóan alkalmas a gyep nyári kezelésére és a téli felkészítésre.

Virágzó növények
A virágzó növények nagy része nem kedveli a hőséget, és az erős UV sugárzást. Levelei elbarnulnak, szirmai elhervadnak. A nyári tápanyagpótlásról ne feledkezzünk meg, de csak a nagy melegek elmúltával számítsunk arra, hogy a virágok ismét teljes pompájukban gyönyörködtetnek bennünket.  Válassza a DCM Muskátli, vagy Balkonnövény tápokat a virágzó növényei számára, a savanyú talajt kedvelő növényeknek pedig a DCM Rododendron, hortenzia, azálea tápot.

Fenyők és örökzöldek
A fenyők és örökzöldek szintén igénylik a tápanyagot, a megfelelő gondoskodás a mostanában gyakori betegségekkel szemben is ellenállóbbá teszi kertünk örökzöldjeit. A DCM szerves trágyák között erre is talál megfelelő terméket.
A DCM szerves alapú gyeptápok nagy előnye, hogy nem csak a tápanyagot biztosítják a növények számára, hanem a talajélet serkentésével ideális körülményeket teremtenek az egészséges fejlődés számára.
Jó kertészkedést !

Körmendy Klára
Gramen Kft.

Termékeinket megvásárolhatja a www.gramen.hu webáruházban, a Bauhaus áruházakban és sok más webáruházban, kertészetben.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!