Tartsunk terepszemlét
Sétáljunk egyet a kertben, mérjük fel, hogy volt-e erősebb fagy hatására növénypusztulás vagy érdemes-e növényeket ültetnünk. Ha igen, a rendelkezésre álló hely alapján nézzünk utána az ültethető növényeknek és keressünk beszerzési forrásokat!

Ellenőrizzük szerszámainkat
Hamarosan indul a metszési szezon, az ásás és a fűnyírás is. A szerszámainkat élezzük meg vagy vigyük el éleztetni. Nem csak a metszőolló élének kell roncsolásmentesen vágni, hanem az ásó élét is igazítani kell, hogy könnyebben és kevesebb fáradsággal tudjuk a földet megforgatni. A fűnyíró életlen kései vagy roncsolják a leveleket és így barna színű lesz a metszfelület, vagy le sem vágják a gyepet.

Tervezzünk
Ha felújítani akarunk a kertben vagy építeni egy újabb kertrészletet, akkor a tél ideális időszak arra, hogy megtervezzük a tennivalókat. Számoljuk ki, mire van szükségünk, nézzünk utána a beszerzési lehetőségeknek és áraknak, valamint készítsünk ütemtervet a megvalósításra!

Ügyeljünk a kerti bútorokra
A kerti bútorok karbantartását már elvégezhetjük az enyhébb, fagymentes napokon is. A műanyag bútorokat megtisztíthatjuk, a fából készülteket pedig a faanyagnak megfelelően kezelhetjük a tisztítás után.

Szerezzük be a magvakat
Ideje beszerezni a haszonnövények vagy kerti virágok magvait. Természetesen ha palántát vásárolunk majd tavasszal, erre nincs szükség, de több olyan növény is van, amit közvetlenül a kertbe vetve mi magunk is megtermelhetünk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!