A tavaszi előkészítés a takarításról szól. A fák lemosó permetezéséről, a térkövek, járdák gyommentesítéséről, és a fa vagy kő felületek zuzmótlanításáról.

  

 

Mind a három elég kellemetlen, sziszifuszi feladat:
- nehéz és veszélyes, különös odafigyelést igényel a vegyszerek alkalmazása a permetezés
-
szintén vagy vegyszeresen, vagy hosszú térdeléssel eltöltött órák alatt valósítható meg a gyommentesítés -
- pedig sok esetben gyökérkefés feladat a résekben megbúvó mohák és zuzmók miatt a felülettisztítás -

Ha Ön inkább a munka élvezetesebb oldalát fogná meg a kertben, van egy jó hírem! Ma már rendkívül kényelmes, ergonomikus eszközök állnak a rendelkezésére ezekhez a fárasztó feladatokhoz is, amelyekkel élvezet a kerti munka!

Permetezés:

Mindenkinek van otthon egy ezeréves permetezője, ami nehéz és mindenhol csepeg, szivárog belőle a permetlé. Ilyen permetezőkannával veszélyes és kényelmetlen dolgozni.
Pláne, amikor egymás után kell a lemosó, gombaölő és rovarölő szereket kijuttatni a fákra a hűvös tavaszi időben. Erre nyújt megoldást a német Glória permetező család. Speciális kialakítású, időtálló réz-porlasztócsúcsos kannái között a dísznövényes felhasználástól a komplett gyümölcsösöket kiszolgáló nagyteljesítményű permetezőig minden igényre talál megoldást.

Ha a kertjében magas fák vannak, válasszon kényelmes teleszkópos kivitelt (pl. a Prima 5 Comfort-ot), ha viszont csak dézsában tart leandereket a 360°-ban forgatható kézi permetező (Hobby 125) lesz a tökéletes választás, amivel a levél fonákján megbúvó takácsatkákat is eléri.
Gondolja végig milyen növényeket kell permeteznie, és válasszon a feladathoz tervezett eszközt! Időt és pénzt spórolhat a megfelelő permetezővel, ami nem szórja félre vagy nem csepegteti el a permetezőszert, miközben kényelmesebb és biztonságosabb vele a munka.

Gyommentesítés:

Ha nem akarta a környezetét és szeretteit a gyomirtók káros hatásának kitenni eddig nem volt választása: csak kézzel lehetett gyomlálni. A Gloria ThermoflammBioElektro egy kényelmes kézi eszköz, ami célzott hősugárral perzseli ki a legeldugottabb helyekről is a gyomokat. A vegyszerhez hasonlóan gyökeresen szünteti meg a problémát a hősokkolás révén. A kezelt gyomok néhány nap alatt leszáradnak.  Kis hatófelületének köszönhetően a környező növényekben és tárgyakban nem tesz kárt és még a kerti grillezésnél is bevetheti a faszén begyújtásához.

Felülettisztítás:

A méltán népszerű térköves, bazaltkockás, fa vagy lépőköves kerti felületek és fugák tisztítása tavasszal elkerülhetetlen. A téli nyálkás időben könnyen megtelepednek rajtuk a különböző zuzmók, mohák, algafélék (a kerti tavakat szegélyező járófelületeken). Ezeket általában nagynyomású mosóval szokták tisztán tartani több-kevesebb sikerrel.
Viszont van ennél víztakarékosabb, és hatékonyabb megoldás is. A Gloria Multi Brush egy könnyen használható kerti kisgép, amivel alaposabban és gyorsabban tudja megtisztítani a felületeket és fugákat, mint korábban a nagynyomású lemosóval vagy a gyökérkefével.

Ráadásul a mély tisztításnak köszönhetően tovább maradnak a felületek ápoltak, nehezebben tapadnak meg újra a szennyeződések rajtuk.

Nem kell a tavaszi nagytakarításnak a fáradtságról és a kellemetlenségekről szólnia. Válasszon megbízható kerti eszközöket és élvezze a tavasz első napsugarait!
Ezekről a kerti munkát megkönnyítő eszközökről bővebben a weboldalamon olvashat a webáruház Glória permetezők kategóriájában:
https://bit.ly/kert_gloria

Könnyű és élvezetes tavaszi munkálatokat kíván:
Molnár Gábor Éva
- a füvesasszony

  

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!