Már nagyanyáink is a virágföldbe szórták, íme pár ok, hogy miért jó ez növényeinknek, akár a kertben, akár a cserépben.

1. Ingyen trágya növényeinknek. A kávézacc az alábbi tápanyagokban gazdag: foszfor, kálium, kalcium, magnézium és kén, a zaccot keverjük a földbe, nehogy megpenészedjen és vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, mert túl savas lesz tőle a virágföld.

2. Keverd a vetőmaghoz a kalcium és magnéziumtartalma miatt segít az erős és egészséges növények fejlődésében.

3. A komposzt feljavítására is kitűnő. Az illatán is segít, és a nedvességtartalmát is jobban megtartja. A komposztban a zöld elemek közé tartozik, de ha megfelelően vegyítjük barna (száraz gally, avar) elemekkel a reggeli kávék zaccának döntő többségét elnyeli komposztunk.

4. A legtöbb kártevőre riasztóként hat, a giliszták, viszont szeretik, így a kerti növények alá is bátran szórhatjuk

+1. A friss kávé a hűtő szagtalanítására is kitűnő. A szagosabb ételek tárolása is kellemesebb, ha egy kis tálka őrölt kávét, és az magába szívja az nem kívánatos szagokat. Bár utána azt az adagot már ne fogyasszuk el reggel.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!