Nem kell a drága vegyszer, a megoldás ott van a konyhádban!

Használjuk az alábbi természetes tápok valamelyikét, és szobanövényeink ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben, sőt virágzással hálálják meg a gondoskodást!

Kávézacc
A legjobb természetes táp lehet a szobanövényeink számára. Ha lefőztünk egy adag kávét, a zaccot ne dobjuk ki a szemétbe, hanem inkább osszuk el kisebb adagokba a szobanövényeinken. Keverjük bele a földjükbe.

Krumplilé
Miután megfőztük a krumplit, ne öntsük el a főzővizét, várjuk meg míg teljesen kihűl, majd öntözzük meg vele a virágokat. A keményítő fontos a növények számára, miután a gyökéren keresztül felszívták, elraktározzák az ínségesebb időkre.

Akvárium vize
Az akváriumban található víz olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek jót tesznek a növények fejlődésének. A természetes trágyát leginkább március és június között ajánlott használni. Ne alkalmazzuk túl gyakran ezt a módszert, különben pont az ellenkezőjét érhetjük el vele.

Magvak, gabonák áztató vagy öblítő vize
A rizset, hajdinát, kölest, babot stb. használat előtt beáztatjuk ill. lemossuk. Ne öntsük ki, inkább öntözzük meg vele a virágainkat. Ez a lé nagyon gazdag tápanyagokban, kovakövet, vasat, magnéziumot, foszfort is tartalmaz.

Hagyma főzet
Ha megpucoltál egy pár hagymát, ne dobd ki a héját! 2 liter vízben főzzünk 7-8 percen keresztül 50 gramm hagymahéjat. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 3 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és öntözzük meg vele a növényeinket. Nagyon ellenállóvá teszi a növényt!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!