2022. 04. 22
A tavasz közeledtével egyre több a hívatlan földkupac a gyepen. Hazánkban a vakond védett állat, így a kertbarátok csak a távoltartásában gondolkodhatnak. Személy szerint ezt jobb megoldásnak tartom, mert az nem oldja meg a problémát, ha egytől megszabadulunk, hiszen jön a helyére másik.

2021. 10. 13
Ennek a cikknek apropóját egy ügyfelem adta, akivel 3 éve kezdtünk el együttműködni. Az ő története onnan indult, hogy a szomszéd telken megindult az építkezés, és napok alatt ott termett egy kétszintes ház, amelynek az ablakaiból az új szomszédok még azt is meg tudják számolni, hogy Dénes hány cukorral issza a kávéját a teraszon. Ezt elkerülendő elment egy közeli árudába, és pénzt nem kímélve, szép nagy, kifejlett növényeket vásárolt, hogy gyorsan összezáruljanak egy szép zöld sövénnyé. Dénes minden tanácsot megfogadott, még savanyú földet is vett a növények számára, hogy ha már ilyen sok pénzt áldozott rájuk, biztosra menjen.

2021. 09. 30
Ezzel a módszerrel a nagyobb hiányok és az apróbb hibák is orvosolhatóak.

2022. 04. 13
Több oka is van, hogy a "kertek álomvirágának" is hívják.

2021. 04. 26
Az enyhe télnek köszönhetően sok rovar telelt át a kertjeinkben, amik mostanra sok bosszúságot okozhatnak a kertbarátoknak. Az első meleg napsütésre jelentkezni fognak a levéltetűk, de a fűben megbújó kártevők is talajfelszín közelébe merészkednek, mint például a lóbogár, a pajor vagy a drótféreg. Ha ezekkel a tavaszi periódusban nem sikerül elbánni, egész évben tűzoltással fog telni az ideje, hogy helyrehozza a kártételüket és elűzze a természetes ragadozójukat, a vakondot.

2020. 09. 29
Mennyi csodás kompozíció! Ezekből nem nehéz ötletet meríteni

2020. 09. 27
Hat éve kezdett hozzá, már csodájára járnak.

2022. 04. 13
Ha nem lépsz időben, 2-3 év múlva Te is izzadva fogsz küzdeni a kertedért.

2020. 06. 17
A korai zöldségfélék betakarítása után az ágyásukba újabb növényeket vethetünk, palántázhatunk. Ezek szedését követően őszig még termeszthetők rövid tenyészidejű fajták. Fontos, hogy az egymás utáni vetéskor olyan zöldségfajokat vessünk, amelyek nem, vagy kevésbé befolyásolják egymás fejlődését.

2020. 06. 05
12 éve ültettünk az előkertbe egy nagyon szép formás kis fenyőt. Teltek az évek, egyre nagyobb, terebélyesebb lett. Elkezdtük metszeni, formálni, de a férjem mindig nyaggatott, hogy nem lesz jó vége annak a fának ott, épp alatta fut a szennyvízcső, szét fogja nyomni a gyökerével.