Vigyázz, mert egy érintés is ölhet, vagy sétálj egy óriásmaketten - érdekes kertek, amiket érdemes meglátogatni

Ryōan-ji: Kyotoban található ez a csodálato templomkert, melyet a világ leghíresebb Zen-kertjének tartanak A híres kőkertjében a szerzetesek elmélkedéseik közben fehér homokkal rajzolnak mintákat.

Villa Barbarigo: észak Olaszországban található Padova mellett a velencei Barbarigo arisztokrata család építtette. Egyik leghíresebb része a buxus labirintus. De a 160000 négyzetméteren elterülő bírtok még számos csodát rejt.

Güell park: Spanyolországban, Barcelonában található, Antonio Gaudi tervei alapján készült. A Park ma már az UNESCO világörökség része.

Alnwicki gyilkos kert: Northumberland megyében található Anglia második legnagyobb kastélya, amit a Harry Potter filmekből már ismerhet a közönség, hiszen több roxforti jelenetet is ott forgattak. Kertjében egy elzárt csak kísérettel bejárható elzárt területen a világ legveszélyesebb mérgező növényeit gyűjtötték össze.

Kis-Magyar Botanikus Kert: Európa legnagyobb méretarányos domborzati és vízrajzi makettje 1:1000 méretaránnyal. Jakabszállás község határában a Bugaci Nemzeti park mellett található.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!