Mutatjuk, hogyan gondozd.

Az orchidea fázisai

A virágzó fázis után az orchideák vegetatív állapotba kerülnek és ez idő alatt pótolják a szükséges tápanyagokat, amelyek virágzásukhoz kellenek. Ahhoz, hogy meg tudd állapítani, a virágod éppen milyen fázisában van, meg kell tekintened a gyökereit. Ha szürkék, akkor vegetatív időszakban van a növény, viszont ha kezd változni a gyökérzete, akkor lassan a virágzó fázisba lép.

A vegetatív fázis nagyjából 6-9 hónapig szokott tartani. Ez idő alatt a növény feltölti tartalékait a virágzó időszakra. A virágzást azonban serkenteni is lehet egy-két ügyes módszerrel.

1. Folyamatos 10-15°C hőmérséklet

1 hónapon keresztül igyekezz azonos hőmérsékletet biztosítani a növénynek. Ha kell, akkor tedd ki a szabadba, mert lehet, hogy odabenn túl magas neki a hőmérséklet és nem elég magas a páratartalom.

2. Átültetés

Ha az orchideádnak több levele is van már, akkor érdemesebb egy nagyobb cserépbe áthelyezni, hogy több helye legyen és könnyebben kivirágozzon.

3. Locsolási gyakoriság

Heti 1x tedd víz alá a gyökereket pár percre, majd engedd le róluk. Vigyázz, hogy a leveleken ne maradjon víz, mert könnyen penészedhetnek.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!