Ha nincs helyed, mégis szeretnél egy kis természetet a lakásba, itt a megoldás. A függőleges kerteket saját kezűleg is kialakíthatod.

Az élő fal kialakítása nem ördöngősség, bár érdemes pár dologra odafigyelni.

Az első, hogy kültérre, vagy beltérre tervezzük a falunkat. A kültéri megoldásokat jártunkban keltünkben sokat láthatunk borostyánnal, vadszőlővel benőtt vadregényes házak formájában. persze erre is számos más lehetőség adódik, teraszok és erkélyek beültetése is lehetséges.

Beltérre a konyhai fűszeres-, gyógynövény kert, a szobai futónövények, vagy moha graffity csak pár ötlet, de a lehetőségek korlátlanok.

Mindkét esetben figyeljünk arra, hogy egy 'falra', egy egységbe olyan növények kerüljenek, amelyeknek közel azonosak az igényeik (talaj-, víz-, táp-, napfényigény). Metszéssel és rendszeres karbantartással csodás zöld falunk lehet akár kis garzonokban is.

A tartószerkezetekre nagyon figyeljünk, ugyanis a táptalaj és a növények súlyát el kell bírnia a felfüggesztéseknek. Az öntözést és vízelvezetést érdemes még jó előre megtervezni, mert senki nem szeretné, ha szétázna a fala a nagy kertészkedésben.

Még néhány példa:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!