Két évig is eláll, nem puhul meg.
Hozzávalók
- 4 evőkanál cukor
- késhegynyi tartósító
- szódavíz
A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk.
Egy 7 dl-es csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá.
Ezután az üveget a gyümölccsel teletöltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot szórunk rá. Így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben.
Szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük.
Két évig is eláll, nem puhul meg. Az íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne. Ennél egyszerűbb módszer biztosan nincs.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!