Jobb, mint egy laborvizsgálat.

Ha kíváncsi vagy a gyomorsavad erősségére, egyél meg egy céklát, majd utána nézd meg, hogy milyen színűvé válik a vizeleted. Amennyiben a vizelet színe rózsaszínes, akkor a gyomorsavad túl gyenge, és kevés is van belőle, ha meg tiszta, normális, sárgás színű, akkor nincs baj ezen a téren, van elég gyomorsavad, ami elég erős is.

Ahhoz, hogy a gyomorsavad le tudja bontani a fehérjéket, a pH-skálán a savassága el kell érje a 2-es értéket, és így a B-12 vitamin is felszabadul. Azonban ha a szervezeted nem állít elő kellő mennyiségű gyomorsavat, akkor a fehérjék nem tudnak megfelelően lebomlani, és úgy kerülnek be a vékonybélbe, hogy nem alakulnak át hasznos aminosavakká.

Az is egy jelentős probléma, ha nem történik meg a B-12 vitamin felszívódása, hiszen így folyamatosan fáradtnak, kimerültnek, meggyötörtnek fogod érezni magad, ami jelentősen rontja az életminőséged.

A cékla jótékony hatásai

Megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, hiszen nagyon sok antioxidánst, folsavat, káliumot tartalmaz, ezek közül a betalain nevű antioxidáns a legerősebb, így azoknak javasolt a cékla-kúra, akik kemoterápiás kezelésen esnek át.

A cékla az egyik legegészségesebb gumós zöldségünk, amely serkenti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást, és kitűnő ízt ad a salátáknak, különböző leveknek.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!