Nem is gondolnád, hogy a fahéj és a méz lesz a segítségedre abban, hogy hobbikertészből igazi mesterré válj. Tanuld meg ezt a módszert, és szinte mindenfajta növényt szaporítani tudsz majd.

A gyökereztetéshez ezekre lesz szükséged:

    fahéjra,
    mézre,
    egy pohár virágföldre
    egy zacskóra.

A gyökereztetés menete:

Vágjunk le a növényről egy olyan ágat, amelyen egészséges és erős levelek vannak, majd az ágat áztassuk mézbe, ha túl sűrű a méz, akkor kenjük be a gyökerét vele. A mézrétegre tegyünk fahéjat.
Ültessük az így előkészített ágat a pohár földbe. A méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat és megvédi a gyökeret attól, hogy elrothadjon. Locsoljuk meg a növényt, majd tegyük a poharat egy zacskóba, így a víz nem fog elpárologni. Ez a legjobb és leghatásosabb módszer a gyökereztetésre.

5-10 nap elteltével a növény gyökere ereszt. Ezt a módszert elég sok kertész alkalmazza, próbáljátok ki ti is.

A gyökereztetésre a legideálisabb idő május-június hónap, mikor már a föld meleg, mert a gyökér képződéshez a megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!