Nem is gondolnád, hogy a fahéj és a méz lesz a segítségedre abban, hogy hobbikertészből igazi mesterré válj. Tanuld meg ezt a módszert, és szinte mindenfajta növényt szaporítani tudsz majd.
A gyökereztetéshez ezekre lesz szükséged:
fahéjra,
mézre,
egy pohár virágföldre
egy zacskóra.
A gyökereztetés menete:
Vágjunk le a növényről egy olyan ágat, amelyen egészséges és erős levelek vannak, majd az ágat áztassuk mézbe, ha túl sűrű a méz, akkor kenjük be a gyökerét vele. A mézrétegre tegyünk fahéjat.
Ültessük az így előkészített ágat a pohár földbe. A méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat és megvédi a gyökeret attól, hogy elrothadjon. Locsoljuk meg a növényt, majd tegyük a poharat egy zacskóba, így a víz nem fog elpárologni. Ez a legjobb és leghatásosabb módszer a gyökereztetésre.
5-10 nap elteltével a növény gyökere ereszt. Ezt a módszert elég sok kertész alkalmazza, próbáljátok ki ti is.
A gyökereztetésre a legideálisabb idő május-június hónap, mikor már a föld meleg, mert a gyökér képződéshez a megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!