Ez a burgonyasaláta kicsit eltér a hagyományostól, de meglátod, milyen finom.

Elkészíteni is egyszerű, és a hűtőben napokig tárolható. Ráadásul egyre ízesebb lesz!

Hozzávalók:

  • fél kg héjában főtt burgonya
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 ecetes uborka
  • fél liter ecetes salátalé

Tedd fel főni a burgonyát a héjával együtt.

Ha kész, öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, hámozd le a héját, majd karikázd fel.

Készíts ecetes salátalevet vízből, 1 kanál cukorból, kávéskanál sóból, 1-2 kanál ecetből. Kóstolgasd, és változtass az arányokon az ízlésed szerint.

Öntsd rá a levet a burgonyára, majd kavard bele a felvágott lilahagymát és a uborkát. 

Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki, ha állni hagyod a hűtőben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!