Ez a burgonyasaláta kicsit eltér a hagyományostól, de meglátod, milyen finom.
Elkészíteni is egyszerű, és a hűtőben napokig tárolható. Ráadásul egyre ízesebb lesz!
Hozzávalók:
- fél kg héjában főtt burgonya
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3-4 ecetes uborka
- fél liter ecetes salátalé
Tedd fel főni a burgonyát a héjával együtt.
Ha kész, öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, hámozd le a héját, majd karikázd fel.
Készíts ecetes salátalevet vízből, 1 kanál cukorból, kávéskanál sóból, 1-2 kanál ecetből. Kóstolgasd, és változtass az arányokon az ízlésed szerint.
Öntsd rá a levet a burgonyára, majd kavard bele a felvágott lilahagymát és a uborkát.
Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki, ha állni hagyod a hűtőben.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!