Még a ház falára is felfuttathatod!

A klematisz egy olyan futónövény, amely kiválóan alkalmas az udvar dekorálásához fontos, hogy termékeny földbe ültessük. Ez a fajta növény akkor akkor hozza a legtöbb virágot, ha olyan helyre ültetjük ahol a szára árnyékban van, a felső része pedig napfényt kap.

Miért is ideális ez a fajta növény? Azért mert a futónövények csoportjába tartozik, ezért felfuttathatjuk az udvaron lévő lugasra, kerítésre vagy éppen a ház falára. A klematisz nem kényes növény, jól viseli a váltakozó hőmérsékletet. Ezt a futó virágot ültethetjük cserépbe is csak arra vigyázzunk, hogy nagyobb cserepet válasszunk az elágazó gyökerek miatt.

Ha már van az udvarunkon klematisz, áprilisban elkezdhetjük a növény tisztítását, a száraz levelek eltávolítását és a metszést, hogy jobban fejlődjön és több virágot hozzon. A klemátisznak több féle változatát ismerjük, közülük néhány félét nem szükséges metszeni. Nálunk a legismertebb a lila virágot termő klematisz.
Ezt a növényt szaporíthatjuk magról, vagy bokorról úgy, hogy szétválasztjuk és külön ültetjük, ez nem nehéz feladat, bárki el tudja végezni. A klematisz a betegségek sem igazán támadják esetleg a penész, ezt a betegséget pedig könnyen megtudjuk szüntetni a virágüzletekben kapható készítmények felhasználásával.
A következő fotókon megtekinthetitek, hogy szinte bárhová felfuttatható ez a csodás virág és más futónövényekkel is remekül mutat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!