Néha a legegyszerűbb dolgok a legcélravezetőbbek!

• Egy ceruzával könnyedén ellenőrizheti, hogy szükség van-e öntözésre. Szúrja a földbe, és hagyja benne fél órára. Ezt követően húzza ki, és vizsgálja meg a hegyét: ha száraz, alaposan meg kell locsolnia a növényeket. Ezzel szemben, ha föld tapad rá, a talaj elég nedves.

• A rózsabokrok imádják a teafűben lévő csersavat. Ha rendszeres teaivó, tartsa a használt teafüvet egy komposztedényben a mosogató mellett, és hetente egyszer öntse a rózsatövek köré.

• Ha viaszos pajzstetveket fedez fel a szobanövényei levelén, minél előbb törölje le őket gyógyszertári alkohollal. Mártson a folyadékba fültisztító pálcikát, majd törölgesse át vele a tetveket. Egy szempillantás alatt megszabadulhat a kellemetlen kártevőktől.

• Ha a tavalyi paradicsomtermés íztelen lett, az idén lépjen idejében akcióba! Nem kell nagy dologra gondolnia! Csak szórjon egy kis szódabikarbónát a talajra a paradicsompalánták töve köré, s az így kezelt zöldség garantáltan édesebb lesz.

• Ne hagyja szomjazni a növényeit, amikor elutazik. Ehhez mindössze egy nagy víztároló edényre és néhány darab madzagra van szükség. Helyezze az edényt a szobanövény mellé, vezessen egy vizes madzagot az edényből a cseréphez, és ássa el a végét néhány centiméter mélyen. A madzag ilyen módon nedvességet juttat majd a földbe.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!