Egy valóságos kincs, amiből mindig legyen otthon...

Almaecettel permetezte be a kertjében növő gyomokat. Nézd meg, mi történt ezután! Az almaecet egy valóságos kincs, ezért mindenképp legyen kéznél otthon egy üveggel belőle, mert sokszor nagyon hasznos lehet.

Leginkább főzéshez, ételek ízesítéséhez használjuk, de ismerkedjünk meg vele más szemszögből is. Az alma fermentálása során keletkező almaecet nagyon sok egészséges savat tartalmaz, mint például  a citromsav, hangyasav, borostyánkősav, almasav és ecetsavat is.

Parlagfű irtására: két rész almaecetet keverjünk el egy rész vízzel, töltsük szórófejes flakonba, majd spricceljük be vele a fölösleges gyomokat. A keverék hamar leszárítja a gazt. Leheletfrissítő: egy rész almaecetet keverjünk el két rész vízzel, és ezzel öblögessünk naponta többször.
Ezzel a keverékkel megszabadulhatunk a fogkőtől, és szánkban levő baktériumoktól is. Korpásodás ellen: egy rész almaecet, két rész víz keverékét spicceljünk a hajunkra, és maradjunk így kb. egy órát, majd mossunk hajat a megszokott módon. napjaink.

Az almaecet nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható: Polírozáshoz: keverjünk el egy negyed csésze almaecetet, két csésze vizet, és 2 evőkanál olívaolajt, majd töröljük át vele alaposan a fa bútorfelületeket. Zsírfolt eltávolítására: egyenlő arányban keverjünk el almaecetet és vizet, töltsük egy szórófejes flakonba, és spricceljük közvetlenül a zsírfoltra.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!