Használhatsz bolti tésztát, de elkészítheted magad is:
Tészta:
- Víz - 200 ml
- Tojás - 1 db
- Só - 1 teáskanál
- Liszt - 500 gramm (3 csésze)
- Vaj - 70 gramm
Töltelék::
- Csirke filé - 300 gramm
- Hagyma - 1 darab (180 gramm)
- Só, bors és paprika - ízlés szerint
- Sajt - 100 gramm
A tetejére:
- Tojássárgája - 1 db
- Tej - 1 evőkanál
- Szezámmag
A videón láthatod az elkészítés menetét
Ha saját készítésű a tészta, azt gyúrjuk be először. Lefedve pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A húst apróra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Összedolgozzuk és befűszerezzük.
Elkészítjük a réteges leveles tésztát (a videóban látható, hogyan).
Négyzetekre vágjuk a tésztát, a közepébe helyezzük a tölteléket majd batyut formázunk belük.
A tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.
200 fokon 35 percig sütjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!