Bár a grapefruit déligyümölcs, a téli időszakban viszonylag kedvező áron juthatunk hozzá a boltokban. Frissen fogyasztva a legegészségesebb, de ha valami igazán különlegesre vágysz érdemes kipróbálni ezt a remek receptet is.

Hozzávalók:
3 közepes grapefruit, ha a héját is belevágjuk bio gyümölcsöt vegyünk!
3,5 csésze víz,
4 csésze cukor,
1/4 csésze citromlé átszűrve

Elkészítés:
Meghámozzuk a gyümölcsöket, lehúzzuk a belső hártyáját, felvágjuk a héját csíkokra,(ezt hagyjuk ki, ha nem bio gyümölcsöt vettünk, mert a vegyszert tartalmazhat a héj), hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakát. Úgy ahogy van, reggel egy nagy lábasba tesszük és lefedve kb. 45 percig főzzük, amíg jól megpuhul.

Megmérjük hány csésze a főtt massza. Minden csészére számítunk 1 csésze cukrot. Az immár cukros masszát újra lábasba tesszük, és addig kevergetjük a tűzön amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a citromlét és lassú tűzön főzzük kb. 1/4 óráig, amíg jól megköt a szirup. Ezalatt nem kavargatjuk és nem fedjük le. Áttesszük meleg, steril üvegekbe és melegen lekötjük. 3 hónapig így eláll sötét hűvös helyen. Ha kinyitjuk, utána célszerű a jégszekrényben tartani. Kb. 1 liternyi lesz ebből az adagból.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!