Grissini:

  • 30 dkg liszt,
  • 4 ek. olívaolaj,
  • 15 g élesztő,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl víz,
  • 1 tk. cukor,
  • 1 tk. só,
  • 1 tk. bazsalikom,
  • 1 tk. oregano,
  • 1 tk. kakukkfű.

Lekenéshez:

  • 1 ek. ketchup,
  • 2 ek. pizzakrém,
  • 5 dkg füstölt sajt,
  • 5 dkg sima sajt,
  • 3 ek. szezámmag.

Az élesztőt felfuttatjuk a tej-víz keverékben a cukorral, majd hozzáadjuk a többi anyaghoz és összedolgozzuk.

Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a ketchup-pizzakrém keverékkel, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, majd a szezámmaggal, rányomkodjuk kicsit a tésztára.

8-10 mm széles csíkokra vágjuk, néhányszor megtekerjük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Ha ropogósra szeretnéd 20 percig kell sütni.

Kristóf Györgyné receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!