Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kefír
  • 1 dl olaj
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral

Kelttésztát dagasztunk.

Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz,  kézzel még elfelezzük,  kinyújtjuk pizza formára és méretre,  mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat (vagy vajat) kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt többi tésztával is.  Vagyis 4 dupla 'pizzából'összesen 64 kiflid lesz.

Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.

Mehet a sütőbe!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!