Hozzávalók (kb. 25 db kolbászhoz):

  • 3 kg sertéshús
  • 1,5 kg marhahús
  • Zsírszalonna ízlés szerint
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál piros paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős pirospaprika
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 6-7 dkg durva só (ízlés szerint)
  • sertésbél

 

Tisztítsd és alaposan mosd át a sertésbelet, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el. Keverj össze egy evőkanál sót 300 ml vízben, majd áztasd ebben a belet, hogy rugalmasabbá váljon.

A sertés- és marhahúst vágd apró darabokra, majd keverd össze egy nagy tálban. Daráld le a húsokat, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés zsírszalonnát, hogy a kolbász szaftosabb legyen.

A ledarált húshoz add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a paprikákat és a kevés sós vizet. Gyúrj mindent alaposan össze kézzel, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a húsban.

A fűszeres húsmasszát tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

A pihentetés után töltsd be a húsmasszát a megtisztított sertésbélbe. Ez a lépés egyszerűen elvégezhető kolbásztöltő segítségével. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl szorosra a kolbászt, hogy ne repedjen meg.

A frissen elkészült kolbászok fogyaszthatók akár azonnal sütve, vagy füstölés után.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!