Hozzávalók (kb. 25 db kolbászhoz):
- 3 kg sertéshús
- 1,5 kg marhahús
- Zsírszalonna ízlés szerint
- 3 fej fokhagyma
- 2 evőkanál piros paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál csípős pirospaprika
- 1 kiskanál őrölt bors
- 6-7 dkg durva só (ízlés szerint)
- sertésbél
Tisztítsd és alaposan mosd át a sertésbelet, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el. Keverj össze egy evőkanál sót 300 ml vízben, majd áztasd ebben a belet, hogy rugalmasabbá váljon.
A sertés- és marhahúst vágd apró darabokra, majd keverd össze egy nagy tálban. Daráld le a húsokat, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés zsírszalonnát, hogy a kolbász szaftosabb legyen.
A ledarált húshoz add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a paprikákat és a kevés sós vizet. Gyúrj mindent alaposan össze kézzel, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A fűszeres húsmasszát tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés után töltsd be a húsmasszát a megtisztított sertésbélbe. Ez a lépés egyszerűen elvégezhető kolbásztöltő segítségével. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl szorosra a kolbászt, hogy ne repedjen meg.
A frissen elkészült kolbászok fogyaszthatók akár azonnal sütve, vagy füstölés után.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!