2021. 08. 04
A folyamatos kacsolás, ritkítás után bőven lesz alapanyag a permetléhez.

2021. 07. 30
Az idei nyár is nagyon aszályos, de a forró száraz időszakok mellett özönvízszerű zivatarokra is számíthatunk. Ez nem csak bennünket visel meg, de növényeink tűrőképességét is próbára teszi. Hogy ne szenvedjenek kiskertünk lakói visszafordíthatatlan károkat, feltétlenül öntöznünk kell. De nem mindegy, hogyan!

2021. 07. 30
A gyomokra sokat panaszkodunk vagy siránkozunk. De a legelterjedtebb kiirtási módszer (a gyökerestől kitépés) mellett van néhány kevésbé ismert módszer is, melyekkel a gyomok növekedését kordában tarthatjuk, illetve kellőképpen kiszoríthatjuk őket kertünkből.

2021. 07. 02
Sokszor a legegyszerűbb dolgokkal érjük el a legjobb hatást.

2021. 06. 22
A madársaláta vagy más néven galambbegysaláta nálunk vadon is élő kis tőrózsás növény. A spenótot leszámítva növényi táplálékaink között nincs még egy, amelyik olyan sok magnéziumot tartalmazna, mint ez a sötétzöld saláta, méghozzá olyan magas koncentrációban, hogy nyugodtan nevezhetjük gyógyszernek a természet patikájából.

2021. 06. 10
Amilyen egyszerű, olyan praktikus megoldás. Segítségével megtudhatja, hogy milyen minőségű a talaj a kertjében.

2021. 06. 04
Valahogy úgy érezhetjük, a bio-kertészkedés napjaink találmánya. Pedig ha belegondolunk, a vegyszerek és mérgek alkalmazása inkább a modern kor „vívmánya”. Viszont régen is meg kellett óvni a termést a kártevőktől, vagy megoldást kellett találni a terméshozam növelésére, és ehhez bizony komoly tudásra és nem kevés tapasztalatra volt szükség.

2021. 06. 13
Három dolog is van, ami sikeres a csigák károkozása ellen.

2021. 04. 23
Ahogy az első tavaszi napsugarak megsimogatják a földet, úgy lobban fel az emberben a tettvágy, hogy kimenjen és belevesse magát a kerti teendőkbe. Én is nagyon szeretem a tavaszt: az ébredő természet, a friss levegő, a növények napról napra való csodálatos fejlődése ámulattal és büszkeséggel tölt el.

2021. 04. 09
Itt a várva várt tavasz és ezzel együtt megjelennek a kevésbé várt hangyák is. A házakat és kerteket ellepő apró kis rovarok mindig is bosszantották a kertészeket, akik már 2000 évvel ezelőtt is állandóan tapasztalatot cseréltek arról, hogyan lehet a hangyáktól megszabadulni.