2018. 11. 14
Szokatlanul meleg őszünk volt, de a növényeket nem lehet becsapni, a falevelek elszáradnak és lehullanak, az őszi virágok kinyílnak, és lassan elhullajtják szirmukat. Ha eddig nem tettük, még adhatunk téli felkészítő trágyát a gyepre, nem baj, ha a hirtelen beállt tél miatt az összes tápanyag nem tud már felszívódni. A hidegben a fűszálak is „nyugalomba vonulnak”, a fel nem használt tápanyagot majd tavasszal felveszik.

2018. 10. 17
A fűmag vetését időzítsük őszre, akkor érhetjük el a legjobb eredményt. Magyarországon még mindig a tavaszi gyeptelepítés a legnépszerűbb, tőlünk nyugatra a kertészek szeptembertől október végéig vetnek. Az ősszel vetett mag még kicsírázik, pár vágással megerősödik, és ha így megy a télbe, tavasszal olyan erőteljes fejlődésnek indul, hogy a gyomnövényeknek idejük sincs kinőni, már kezdhetjük a fűnyírást. A gyomoknak egyik legnagyobb ellensége a fűnyíró. Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, annál nagyobb az esélyünk a gyomnövények kiszorítására.

2018. 10. 04
A szikla erőt és a nyugalmat sugároz, és elevenné változtatja a környezetét, ha körbeültetjük növényekkel.

2018. 09. 18
Az időjárás az idén is próbára tette kertünket, különösen az augusztusi hosszan tartó hőség gyötörte meg a növényeinket. Reméljük, hogy hosszú, szép őszünk lesz, a színesedő levelek, kései virágok és az ápolt gyep látványa kárpótol a sok kerti munkáért. De még nincs vége, ősszel is akad tennivaló. Itt az ideje az újabb trágyázásnak.

2018. 09. 18
A természet alkotja a legszebb falakat!

2018. 09. 17
Minden kora tavasszal virágzó hagymás- és gumós növényt ősszel kell ültetni

2018. 09. 04
Szinte kiirthatatlanok, ha egyszer megtelepszenek.

2018. 08. 14
A nagy forróság, sok eső, esetleg együtt a kettő sok problémát okozhat...

2018. 08. 14
Csodás sárga és narancssárga virág-lampionok.