2019. 08. 16
A balkondivat évről évre változik, de aki egyszer beleszeretett a muskátliba, az többet nem mond le a virágtengerről, amivel a növény meghálálja a gondoskodást. Hagyományos, kerti muskátli, futó- vagy félfutómuskátli, angol muskátli, illatos levelű, vagy színes levelű, mindegyik muskátli, azonban igényeik kicsit eltérnek egymástól.

2019. 08. 07
A sövény funkcióját már telepítés előtt meg kell határoznunk és kertünk adottságai mellett ehhez is igazítanunk kell a növények fajtáját. Ha csak keskeny sávot akarunk beültetni, válasszunk felfelé törekvő, oszlopos növekedésű, vagy a metszést jól tűrő fajokat. Ha van elég hely arra, hogy a sövény a növekedése során egy burjánzó növényfallá változzék, akkor válasszunk olyan fajokat, melyeket nem kell metszeni. Az örökzöld és lombhullató növények egyensúlyára mindig ügyeljünk. Részesítsük előnyben a környékünkön őshonos fajtákat!

2019. 07. 23
Amikor megtervezzük a kertünket, udvarunkat, árnyékolásként válasszunk olyan fákat, amelyek szépségük mellett termést is hoznak. Az udvar azon részére, amit rendszeresen használunk: járunk rajta, gyerekek játszanak, stb. elsősorban olyan fát válasszunk, amelynek nem hullik a gyümölcse. Így megkíméljük magunkat a széttaposott termés eltávolításával járó kellemetlenségektől, a gyerekeket sem kell attól félteni, hogy darázsba lépnek.

2019. 07. 19
A cserepes, dézsás dísznövények júliusban sárguló levele nem az őszt jelzi, hanem valamilyen betegség tünete. Gyakorlott növénybarát könnyen megkülönbözteti az állati kártevő és a tápanyaghiány tüneteit. Bármelyik is okozta a bajt, időben meg kell kezdeni a kezelést, hogy minél előbb újra szép, egészséges legyen növényünk.

2019. 07. 18
A kánikulában az egyik legfontosabb feladat növényeink „itatása”. Első ránézésre komoly feladatnak látszik növényeink vízellátása, de a forróságban a „pancsolás” a kerttulajdonosnak is felfrissülést jelent. Érdemes végiggondolni, mikor, melyik növényt hogyan öntözzük, hogy az elégedett legyen, de a környezetünket is óvjuk, és ne pazaroljuk a vizet.

2019. 07. 11
Egy kreatív ember mindenben meglátja a lehetőséget.

2019. 07. 05
Egytől-egyig házi készítés! Neked melyik tetszik legjobban?

2019. 07. 16
Nézd meg, mi mindenből alakíthatsz ki kert grill felületet.

2019. 07. 04
Csak pár virágcserép kell hozzá!

2019. 06. 19
Egy balkonkert létrehozása és fenntartása jó szórakozás, de nem mindegy, hogyan tesszük.