2019. 02. 21
A kert karakterét meghatározzák az örökzöldek, akár sövénynek, akár magában álló szoliternek ültetjük.

2019. 02. 06
Minden út a talajhoz vezet. A magvak ott eresztenek gyökeret, és onnan lövellnek ki az első hajtásaik, az abból felszívott tápanyagból növekszik, majd borul virágba és hoz termést minden növény. Végül, életük végén idetérnek vissza.

2019. 01. 09
Cikkünk elsősorban azoknak szól, akik kiskertjükben szeretnének finom és egészséges zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket termeszteni, emellett szemet gyönyörködtető és pihenésre alkalmas környezetet kialakítani.

2018. 12. 13
Bár a tél inkább a pihenésről szól, van néhány fontos tennivaló, amelyekkel megvédhetjük kiskertünket a hideg okozta károktól.

2018. 11. 14
Szokatlanul meleg őszünk volt, de a növényeket nem lehet becsapni, a falevelek elszáradnak és lehullanak, az őszi virágok kinyílnak, és lassan elhullajtják szirmukat. Ha eddig nem tettük, még adhatunk téli felkészítő trágyát a gyepre, nem baj, ha a hirtelen beállt tél miatt az összes tápanyag nem tud már felszívódni. A hidegben a fűszálak is „nyugalomba vonulnak”, a fel nem használt tápanyagot majd tavasszal felveszik.

2018. 10. 17
A fűmag vetését időzítsük őszre, akkor érhetjük el a legjobb eredményt. Magyarországon még mindig a tavaszi gyeptelepítés a legnépszerűbb, tőlünk nyugatra a kertészek szeptembertől október végéig vetnek. Az ősszel vetett mag még kicsírázik, pár vágással megerősödik, és ha így megy a télbe, tavasszal olyan erőteljes fejlődésnek indul, hogy a gyomnövényeknek idejük sincs kinőni, már kezdhetjük a fűnyírást. A gyomoknak egyik legnagyobb ellensége a fűnyíró. Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, annál nagyobb az esélyünk a gyomnövények kiszorítására.

2018. 10. 04
A szikla erőt és a nyugalmat sugároz, és elevenné változtatja a környezetét, ha körbeültetjük növényekkel.

2018. 09. 18
Az időjárás az idén is próbára tette kertünket, különösen az augusztusi hosszan tartó hőség gyötörte meg a növényeinket. Reméljük, hogy hosszú, szép őszünk lesz, a színesedő levelek, kései virágok és az ápolt gyep látványa kárpótol a sok kerti munkáért. De még nincs vége, ősszel is akad tennivaló. Itt az ideje az újabb trágyázásnak.

2018. 09. 18
A természet alkotja a legszebb falakat!