Mi lehet szokatlan a növényápolásban? Például, ha nem gyakorlati szempontból közelítjük meg. Klasszikus növényápoláson az öntözést, tápoldatozást, metszést, átültetést, növényvédelmet értjük. Léteznek azonban más megoldások is, amelyekkel szobanövényeink fejlődését hatásosan biztosíthatjuk. Ha nyitott az új módszerekre, érdemes kipróbálni az alábbiakat.

Az energia megerősítése csoportos ültetéssel

Aki nyitott szemmel jár a természetben, észreveheti, hogy a növények, nemcsak a hozzájuk hasonló fajták közelében élnek szívesen, hanem más fajták társaságát is kedvelik. A természetben ez közvetítők nélkül történik. Otthon vagy a kertben azonban csak rajtunk múlik, hogy összeültetünk vagy egymás mellé állítunk-e két különböző növényt

Kiindulhatunk abból, hogy minden növény, mint önálló „személyiség”, leginkább egyedül szeret lenni. Például az olyan hatalmas növények, mint a pálmák, vagy az agresszívnek ható növények, éles, lándzsa formájú – esetleg akár tüskés, fogazott – levelekkel, mint a pálmaliliom. Az olyan bájos, szerény növények, mint a ciklámen vagy az afrikai ibolya, de a levéldísznövények, mint a kis lombozatú fikuszok is a saját fajtájuk mellett érzik jól magukat. Minél kecsesebb, finomabb egy növény, annál érzékenyebbek a rezgései. Képzeljünk el a vénusz fodorka mellett egy pálmaliliomot. Rövid időn belül a pálmaliliom ereje érvényesül, és a vénuszfodorka elpusztul.

A zene rezgései

Tudományosan bizonyított, hogy a zenei hangrezgések hatnak a növényekre. Az ember érzelmileg és testileg is különbözőképpen reagál a zene rezgéseire. Pontosan így van ez a növényeknél is. Aki szereti Mozartot vagy Chopint, biztos lehet benne, hogy a növényei is el lesznek ragadtatva tőlük.

A folytonosan dübörgő technozene hallatán lehullatják leveleiket, virágaikat. De ki vehetné ezt rossz néven tőlük – hisz mi, emberek is érzékenyen reagálunk az effajta zenére.

 

Illóolajos növényápolás

Ezek tiszta biológiai növényerősítő és –védő szerek. A módszert, mely 1993-ban környezetvédelmi díjat kapott, évek óta sikerrel alkalmazzák a mezőgazdaságban, a kertésztekben, a szőlészetekben és a fűszernövény-termesztésben. Ezeket a szereket kisebb kiszerelésben is megvásárolhatják a hobbikertészek.

Az energia megerősítése drágakövekkel

A drágakövek serkentik az energia képződését, ezért elültethetjük őket a növény földjébe. A legtöbben az öntözővízbe teszik a drágaköveket, pár óráig állni hagyják benne, majd azzal öntözik meg a növényeket. Erre minden világos és átlátszó kő alkalmas, mint például a hegyikristály, az akvamarin vagy a rózsakvarc. A túlzott energiaátadás kizárt.

Az aktivált öntözővíz ereje

Mindenfajta filter, mely megszűri a meszet és lágyítja a vizet, pozitív hatással van az öntözővízre.

 

Az energia megerősítése szeretettel

Beszéljünk hangosan vagy gondolatban növényeikhez. Osszuk meg velük pozitív érzéseinket. Dicsérjünk meg minden egyes új hajtást, virágot. Szavaikat persze nem értik, de a belőlük áradó pozitív energia látványos eredményeket hoz!

Talán mire a végére ért ennek a cikknek, elmosolyodott a kedves olvasó, sőt lehet, hogy hangosan felnevetett. De ne legyintsen erre, hogy micsoda képtelenség! Tudományosan bizonyított tény, hogy a növények érzik a környezet rezgéseit, és reagálnak rá. Számos kísérlet folyt és folyik is napjainkban e téren, és mivel szinte semmibe nem kerül a fent leírtak kipróbálása. Ha van kedve, tegyen Ön is egy próbát! Örömmel vesszük, ha megosztja velünk tapasztalatit.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!