Virágözönnel fogja megjutalmazni a gondoskodást.

A muskátli az egyik leggyönyörűbb virág, de azt kevesen tudják, hogy sokkal virulóbb lehet, ha megfelelően kezelik. Vehetsz különböző tápoldatokat, de léteznek a még jobb 'csináld magad' módszerek is, amiket érdemes kipróbálni!

Szebb és több virágot szeretnél? Egy csepp jódoldatot tegyél 1 liter vízbe és 50 ml-t önts belőle minden virág cserepébe. Ne önts rá többet, mert az már megárt a növénynek. Havonta egyszer elég ezt a módszert alkalmazni és a muskátli gyönyörűen ontja majd a virágait.

Ápold így a növényt

– Ha tönkremennek a levelei: ha a levelek szélei sárgulnak meg, akkor nem kapott elég vizet, ha az egész levél megsárgul és leesik, akkor túlöntözted.

– Ha a gyökérhez közeli levelek esnek le, akkor nem kap elég fényt.

– Nyáron a szobában levő muskátlit is jobb kitenni a szabadba, akár az ablakpárkányra, sokkal több virágot hoz. Miután kiteszed előfordulhat, hogy kicsit betegnek fog tűnni, de ne ijed meg, pár nap alatt magához tér.

– Ha túl sok napot kap, a muskátli leveleinek a színe megváltozik, ez nem betegség, olyan mintha “lesülne”.

– A muskátlit kint tarthatod a szabadban, majdnem télig. Amikor a hőmérséklet +2 fok körüli kint, akkor újra be kell vinni a szobába, de ne a fűtés közelébe. A téli időszakban a muskátli számára a +10 fok ideális.
Ha nem szeretnéd, hogy a téli időben elveszítse a virágait, akkor vidd be a lakásba, míg kint is meleg a hőmérséklet és folyamatosan szoktasd a benti meleghez. Mert ha hirtelen a hidegből a melegbe kerül, akkor általában lehullanak a virágai.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!