Sokat foglalkoztunk már szódabikarbóna egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaival. Most jöjjön néhány tipp, mi mindenre használhatjuk a háztartásban.

1. Kiváló növénytápsó:
Egy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy liter szobahőmérsékletű vízben, majd ezzel öntözzük a növényeinket. Értékes tápanyagokat kapnak így, szebben fognak virágozni és leveleik is fényesebbek lesznek. A szódabikarbóna segítségével hatékonyabban megszabadulhatunk a növényeket károsító kórokozóktól is. Érdemes havonta szódabikarbónás vízzel áttörölgetni a leveleiket.


2. Égési seb kezelése:
Hamarabb gyógyul az égési seb, ha egy tálba jeget teszünk, felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd a jeges vízbe szódabikarbónát szórunk. Mártsunk bele egy pamutruhát, és ezzel borogassuk a sebet. Természetesen súlyosabb égési esetén ne kísérletezzünk házi szerekkel, hanem azonnal keressük fel az orvost.

3. Szájápolás
Szájvíz helyett alkalmazhatjuk, különösen hatékony makacs ínygyulladás esetén. Tegyünk egy pohár vízbe egy kanál szódabikarbónát, és ezzel öblögessük a szánkat, gargarizáljunk is vele, hogy a garatot is megtisztítsuk. Megszabadulunk a kórokozóktól és fertőtlenít is.

4. Húsok puhítása
A vastagabb szelet húsokat nem muszáj klopfolnunk. Kenjük be jó vastagon szódabikarbónával mindkét oldalát, majd egy-két órára, vagy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Ezután mossuk le, és már süthetjük is. Puha és omlós lesz klopfolás nélkül is.

5. Párátlanítás, penészesedés megakadályozása
Töltsünk meg egy zoknit félig szódabikarbónával, kössük be, majd tegyük egy olyan szekrény polcára, amely párásodásra, penészedésre hajlamos. A szódabikarbóna magába szívja a nedvességet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!