Hozzávalók
- 2 tojás
- 100 gramm cukor
- 100 gramm vaj, lágyítva
- 350 gramm liszt
- 16 gramm sütőpor
- 2 alma meghámozva és apróra vágva
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (356°F). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagy keverőtálban keverje össze a lágy vajat és a 100 gramm cukrot, amíg világos és habos nem lesz.
Egyenként üsd bele a tojásokat, minden hozzáadás után jól keverd össze.
Egy külön tálban szitáljunk össze 350 gramm lisztet és 16 gramm sütőport.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és addig keverjük, amíg össze nem keverednek.
Végül keverjük bele a felvágott almát, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.
Kanalazzon kanálnyi masszát az előkészített tepsire.
Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 20 percig, vagy amíg a szélei aranybarnák nem lesznek, és a közepe megpuhul.
Hagyja néhány percig hűlni a sütiket a sütőlapon, mielőtt rácsra helyezi őket, hogy teljesen kihűljenek. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Teával vagy kávéval is remek, de egy gombóc vanília fagylalttal finom desszertként is tálalhatjuk.