Az avokádó krém, másnéven guacamole egészséges harapnivaló bármilyen alkalomra. Élénk zöld színe az asztal díszévé teszi.
Számos növényi zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. A mindössze tíz perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- kisebb citrom leve (a lime még jobb!)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 közepes paradicsom
- petrezselyem
- só
- bors
Az avokádó belsejét kikaparjuk és egy kis tálban villával áttörjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. A fokhagymát is áttörjük és hozzáadjuk az olívaolajjal együtt a krémhez. Sózzuk borsozzuk és végül adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is.
Ízlés szerint adhatunk hozzá chilit, vagy akár tejfölt is.
Az elkészült krémet tegyük a hűtőbe pihenni legalább egy órát. Pirítóssal tálaljuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!Fontos, hogy érett legyen az avokádó! Az érett, sötét, rücskös héjú gyümölcsből készíthető a legjobb krém: puha, zsíros állaga miatt könnyen pürésíthető. Ne törjük össze teljesen az avokádót, maradjon enyhén darabos. Az olyan hozzávalókat, mint a paradicsom, a hagyma és a fokhagyma aprítsuk minél kisebb darabokra, használhatunk robotgépet is.