Ahány ház, annyiféleképpen készül.

Az avokádó krém, másnéven guacamole egészséges harapnivaló bármilyen alkalomra. Élénk zöld színe az asztal díszévé teszi. 

Számos növényi zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. A mindössze tíz perc alatt elkészíthető. 

Hozzávalók

- 2 érett avokádó

- kisebb citrom leve (a lime még jobb!)

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 kisebb fej lilahagyma

- 2 evőkanál olívaolaj

- 2 közepes paradicsom

- petrezselyem

- só

- bors 

Az avokádó belsejét kikaparjuk és egy kis tálban villával áttörjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. A fokhagymát is áttörjük és hozzáadjuk az olívaolajjal együtt a krémhez. Sózzuk borsozzuk és végül adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is.

Ízlés szerint adhatunk hozzá chilit, vagy akár tejfölt is.

Az elkészült krémet tegyük a hűtőbe pihenni legalább egy órát. Pirítóssal tálaljuk.

Fontos, hogy érett legyen az avokádó! Az érett, sötét, rücskös héjú gyümölcsből készíthető a legjobb krém: puha, zsíros állaga miatt könnyen pürésíthető. Ne törjük össze teljesen az avokádót, maradjon enyhén darabos. Az olyan hozzávalókat, mint a paradicsom, a hagyma és a fokhagyma aprítsuk minél kisebb darabokra, használhatunk robotgépet is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!