Leginkább főzéshez, ételek ízesítéséhez használjuk, de kertünkben is remek szolgálatot tesz.

 Az almaecet egy valóságos kincs, ezért mindenképp legyen kéznél otthon egy üveggel belőle, mert sokszor nagyon hasznos lehet.

Leginkább főzéshez, ételek ízesítéséhez használjuk, de ismerkedjünk meg vele más szemszögből is. Az alma fermentálása során keletkező almaecet nagyon sok egészséges savat tartalmaz, mint például  a citromsav, hangyasav, borostyánkősav, almasav és ecetsavat is.

Parlagfű ellen

Két rész almaecetet keverjünk el egy rész vízzel, töltsük szórófejes flakonba, majd spricceljük be vele a fölösleges gyomokat. A keverék hamar leszárítja a gazt.

Növények növekedéséhez

Használhatjuk trágyázásra, főleg azoknál a növényeknél, amik szeretik a savasabb közeget, mint a fekete áfonya vagy az azálea. Ha trágyázni szeretnénk az almaecettel, akkor fél liter almaecetet 10 gallon vízzel kell összekeverni. Növényvédőszerre nem lesz szükség.

Kerti agyagcserepek tisztítására

Az agyagcserepek szépek és praktikusak: nem melegszenek gyorsan fel, áteresztik a vizet, ugyanakkor könnyen kiülhet a szélükre a vízkő vagy a kosz.  De szerencsére ecet segítségével gyorsan megszabadíthatjuk őket minden lerakódástól.

Megszabadít a hangyáktól

Nagyon hatékony a hangyák ellen is! Fele-fele arányban keverjünk el ecetet és vizet, majd öntsük az oldatot a bolyra vagy a lakásban a hangyák útvonalára, ablakokhoz, mosogató környékére. Az erős, jellegzetes szag matt a hangyák elkerülik a kezelt területeket.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!