Nem gondolnád, hogy mi mindenre lehet jó...

Az anyósnyelv könnyen gondozható, és nem sok törődést igénylő növény. Afrikából származik, ahol évszázadok óta különféle betegségek gyógyítására is használják.
A levével gyulladásokat kezelnek, de a bélférgek és a női bajok, valamint a fülfájás, a fejfájás és a bőrirritációk kezelésére is használják.

Fülgyulladás
A friss levelet törd ketté és facsarj ki annyit a levéből, amennyit lehet. Langyosítsd meg és tegyél 1-2 cseppet a füledbe, naponta háromszor ismételd meg, amíg elmúlik a fájdalom.

Fejfájás
A levelét és a gyökerét vágd kis darabokra, majd hagyd száradni két hétig. Egy teáskanálnyit tegyél belőle egy tányérba és önts hozzá pár csepp olajat. Gyufával gyújtsd meg. Csak kis lánggal kell égnie. Hagyd füstölni és lélegezd be. Az erős fejfájás esetén is segít.

Tisztítja a levegőt
Megtisztítja a levegőt a káros anyagoktól. A levegő sokkal tisztább lesz tőle, ezért érdemes minél többet tartani ebből a virágból a házban. A szakértők szerint az egészségre is jó hatással van, pusztán az ha a szobában van a növény. Javítja az anyagcserét és erősíti a szervezet védekezőképességét.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!