Készíts ecetes érlelt gyömbért! A keleti országokban előszeretettel fogyasztják az egészségük megőrzése érdekében. A benne található jótékony baktériumok megvédik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, és az emésztést is serkentik.
Hozzávalók:
- 25 dkg friss gyömbér gyökér
- 1 evőkanál tengeri só
- 300 ml almaecet
- 10 dkg cukor
Hámozzuk meg a gyömbért, majd szeleteljük kisebb darabokra.
Minden darabot, egyenként forgassuk bele a sóba, és hagyjuk állni benne fél órán keresztül. Ezután tegyük a gyömbért egy tiszta befőttesüvegbe. Forraljuk fel az ecetet, majd keverjük bele a cukrot, és amikor felolvadt, a keletkezett levet töltsük rá a gyömbérre.
Az üveget zárjuk le, és dunsztoljuk másnapig. Reggel vegyük le róla a konyharuhát, és tegyük 14-18 napra a kamrába.
Fogyasszuk napi rendszerességgel, akárcsak a savanyúságot. Nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, csupán 5-6 karikát együnk meg belőle minden nap. Nem kell megijedni, ha rózsaszínesre vált a gyömbér, ez csak annak a jele, hogy nagyon friss.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!