Ez a gyors és egyszerű hideg gyümölcsleves tökéletes választás a forró nyári napokra.
Hozzávalók:
- 500 g vegyes friss vagy fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy stb.)
- 500 ml natúr joghurt vagy kefir
- 200 ml tej vagy mandulatej
- 2-3 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Fél citrom leve
- Friss mentalevelek (díszítéshez)
Gyümölcsök előkészítése: Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, hagyd egy kicsit felolvadni. Friss gyümölcs esetén alaposan mosd meg őket.
Hozzávalók összekeverése: Tedd a gyümölcsöket, a joghurtot vagy kefirt, a tejet vagy mandulatejet, a mézet vagy cukrot, a vanília kivonatot és a citrom levét egy turmixgépbe. Turmixold össze az egészet sima, krémes állagúra.
Hűtés: Ha van időd, hűtsd a levest a hűtőben kb. 30 percig, hogy igazán frissítő legyen, de azonnal is fogyasztható.
Tálalás: Öntsd a levest tálakba, és díszítsd friss mentalevelekkel, ha szeretnéd.
Érdemes félretenni pár gyümölcsöt egészben, hogy a kész levesre rátéve esztétikusabbá, izgalmasabbá váljon a finom fogás.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!