Ez a gyors és egyszerű hideg gyümölcsleves tökéletes választás a forró nyári napokra.

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes friss vagy fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy stb.)
  • 500 ml natúr joghurt vagy kefir
  • 200 ml tej vagy mandulatej
  • 2-3 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Fél citrom leve
  • Friss mentalevelek (díszítéshez)

Gyümölcsök előkészítése: Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, hagyd egy kicsit felolvadni. Friss gyümölcs esetén alaposan mosd meg őket.

Hozzávalók összekeverése: Tedd a gyümölcsöket, a joghurtot vagy kefirt, a tejet vagy mandulatejet, a mézet vagy cukrot, a vanília kivonatot és a citrom levét egy turmixgépbe. Turmixold össze az egészet sima, krémes állagúra.

Hűtés: Ha van időd, hűtsd a levest a hűtőben kb. 30 percig, hogy igazán frissítő legyen, de azonnal is fogyasztható.
Tálalás: Öntsd a levest tálakba, és díszítsd friss mentalevelekkel, ha szeretnéd.
 
Érdemes félretenni pár gyümölcsöt egészben, hogy a kész levesre rátéve esztétikusabbá, izgalmasabbá váljon a finom fogás.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!