Hozzávalók

A tésztához

30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg margarin

A máktöltelékhez

20 dkg mák (darált)
15 dkg cukor
1 dl tej (forró)
1 citromból nyert citromhéj

A tojáshabhoz

4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor

A tésztához
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, belenyújtjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 10 percig közepes tűzön (180C) elősütjük. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani a tésztát.)

A máktöltelékhez
1. Amíg a tészta sül, a forró tejet a darált mákos cukorhoz keverjük, belereszeljük a citrom héját.
2. Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe, amíg a hab készül.

A tojáshabhoz
1. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral (én most tettem bele egy vaníliás cukrot is), és az egészet a mákra kenjük.
2. 5 percig erős tűzön (200C) sütjük, majd 15-20 percig alacsony hőfokon (160C) inkább szárítjuk.

sütési hőfok: 170°C  –  tepsi mérete: 30x20x6 cm

Recept forrása: nosalty.hu A receptet elkészítette és fotózta: Maria Farkasné

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!