Mindennap fogyasztani kellene, annyi jó hatása van!

A gyömbér a tél egyik közkedvelt gyógynövénye, azonban úgy tűnik minél inkább kezdjük felfedezni jótékony hatását, annál drágább lesz. Nyugodtan nevelhetünk otthon saját magunk is gyömbért.

Nem lesz másra szükségünk csak egy jól kifejlett gyömbérgyökérre, és egy virágcserépre földdel. Olyan gyömbért válasszunk, melyen több, jól kifejlett csíraszemek vannak. A gyökeret a csíraszemekkel felfelé kell ültetni.

Áztassuk egy éjszakára vízbe, majd ültessük el, laza szerkezetű földbe, úgy, hogy az összes csíraszemet föld takarja. 5-10 cm mélyre ültessük. A föld jó vízelvezető képességű legyen, hogy ne ússzon állandó vízben a gyökér. Ahhoz, hogy elegendő táplálékot kapjon, tehetünk rá egy kevés trágyát vagy komposztot is.

Nem szükséges túl sűrűn ültetni a gyökereket, de például egy 30 cm átmérőjű cserépbe akár 2-3 kisebb gyökeret is tehetünk. Nem szükséges túl sok fény számára, de szereti, ha gyakran öntözgetjük. A gyömbér növény magassága kb. 3-7 cm magas lesz. 3-5 hónap múlva kiáshatjuk a gyökerét, és hasznosíthatjuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!