Hozzávalók
- 20 dkg darált dió,
- 10 dkg kókuszreszelék,
- 50 dkg mazsola,
- 1 narancs héja reszelve,
- 1 fél narancsból nyert narancslé,
- 1 kávéskanál fahéj,
- 30 dkg étcsokoládé (min. 60%-os).
A mazsolát megmossuk, 5-7 percre forró vízbe áztatjuk.
Egy nagy tálba rakjuk a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a diót, a narancshéjat, narancslevet és a fahéjat.
A mazsolát leszűrjük és botmixer segítségével pépesítjük (nem baj, ha maradnak nagyobb darabok vagy egész szemek). Hozzáadjuk a keverékhez.
Alaposan összekeverjük. Ha túl száraznak találjuk a masszát, egy kis narancslevet adhatunk még hozzá, hogy összeálljon.
Egy nagy tepsibe vagy tálcára szilikonos sütőpapírt terítünk. A masszából egyforma méretű szaloncukrokat formázunk, melyeket a sütőpapírra sorakoztatunk.
Száraz, hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük, hogy kissé megszikkadjon.
Másnap a csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a szaloncukrokat megforgatjuk a csokimázban. Lecsepegtetjük a felesleges csokoládét.
Hűvös helyre, de nem a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.
Már csak a csomagolás van hátra!
Így tudod szépen becsomagolni a szaloncukrokat: