Így lesz valóban hatásos a gyömbér tea!

A gyömbér egy rendkívül egészséges növény, az őszi, téli hónapokban mindenkinek fogyasztania kellene, hogy elejét vegye a meghűléses, influenzás betegségeknek. Ugyanakkor az emésztést is javítja, megelőzheti a belső gyulladásokat, és még a fájdalomcsillapító hatása is érvényesül, mivel a gyömbér gumók érzéstelenítőként is bevethetők.
Amellett, hogy segít megelőzni a megfázást, a gyömbér tea felmelegíti az egész testet, mivel beindítja a vérkeringést, és a verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is.
A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása, teába, kompótokba is friss gyömbért, illetve annak levét ajánlott felhasználni.

Az ételek készítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. 

Készítsünk gyömbérteát, ahogyan a tibeti szerzetesek szokták!

Ezt a finom teát egész nap lehet kortyolgatni, főként étkezések előtt javasolt, hogy éveken keresztül megőrizhessük egészségünket.

Hozzávalók:

  •     5 g frissen reszelt gyömbér
  •     2 evőkanál frissen facsart citromlé
  •     1 evőkanál méz
  •     1 csipet őrölt bors
  •     1 csipet ánizs
  •     2 liter víz

5 percen keresztül főzzük a vizet, majd kicsit hagyjuk hűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként étkezések előtt érdemes egy bögrével meginni. - Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!