1. Hozzávalók:
- 3 kanál liszt
- 3 kanál cukrozatlan kakaópor
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin (vagy vaj)

3 kissé púpos evőkanál lisztet 3 dl tejjel csomómentesre keverünk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverünk 20 dkg kristálycukrot. Félretesszük kihűlni, de időnként megkeverjük.
Közben a 20 dkg Rama margarint 3 p úpos evőkanál holland kakaóval kihabosítjuk. A kihűlt masszát kanalanként hozzákeverjük (géppel).Egy nagyon könnyű, habos csoki krém lesz belőle.
A Lúdlábtorta alapja is lehet, de bármilyen piskótába, tortába is remek választás.
2. Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- cukor ízlés szerint
- 10 dkg margarin vagy vaj
- rumaroma ízlés szerint
3 egész tojást gőz fölött folytonos keverés közben melegre habosítunk. Nem szabad forralni!
Ha jó meleg, lehúzzuk a gázról beletördelünk 10 dkg csokoládét, 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és cukrot ízlés szerint. Ha kihűlt, belekeverünk 10 dkg vajat vagy margarint és habosra kikeverjük. Mehet bele rumaroma. Nagyon finom torta töltelék.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!