Könnyen szaporíthatod is!

A rozmaring ősidők óta jól ismert fűszer- és gyógynövény. A levélből készült tea antibakteriális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A rozmaringleveleket teakeverékekben epe-és vizelethajtó, szélhajtó, idegerősítő és étvágygerjesztő hatása miatt is használják. Frissen vagy szárítva a francia, olasz és spanyol konyha nélkülözhetetlen fűszere. 

A teafőzet elkészítése: 1 csésze forró vízzel forrázzunk le az 1 teáskanálnyi összevágott rozmaringlevelet, majd 10 perc elteltével szűrjük le. Naponta 2-3 csészényit fogyasszunk. Ezt használhatjuk korpásodás ellen is!

Érdemes gyökereztetni! A fő hajtásokból vágjunk le egy-egy félfás ágat amelynek az alsó szár részéről letisztítod a leveleket, majd a felső kis csúcsos ágát kicsíped. Ezzel megvéded a növényt a felesleges párologtatástól. Egy cserepet jó minőségű komposzttal töltsél fel, amelynek széleibe lyukat fúrva ültess bele 3-4 rozmaring ágat. Helyezd a cserepet hűvös, de világos helyre. Tartsd nedvesen a földjét. Védett fekvésben télálló növénnyé tud válni.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG EZT MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!