Egyszerű, és felér egy belső tisztítókúrával.

Az emberek még ma sem ismernék a mazsolát, ha időszámításunk előtt 2000 évvel ne találtak volna a szőlőtőkén megaszalódott fürtöket. Tehát a véletlenen múlt az egész.

Vitaminok, rostok és ásványi anyagok sokasága rejlik ebben a kinézetre amúgy nem valami nagy szám gyümölcsben, az orvosok és táplálkozási szakértők pedig nagy előszeretettel ajánlják a fogyasztását a pácienseiknek. Kiderült, a mazsolát sokkal hatékonyabbá tehetjük, ha éjjelre vízbe áztatjuk. A víz ugyanis kioldja a gyümölcsből a tápértékeket, és éhgyomorra elkortyolva rengeteg jóhoz juttatja hozzá a szervezetet.

1. A máj és a bélrendszer könnyen megtisztul a toxinoktól

Az Indiában népszerű Ájurvéda követői például évtizedek óta alkalmazzák a mazsola-vízzel történő méregtelenítést. A mazsola ugyanis tele van antioxidánsokkal és növényi rostokkal, magát a bogyót is elfogyasztva pedig fantasztikus tisztító hatása van.

Az antioxidánsok segítik a májat a természetes méregtelenítésben, a rostok pedig a bélfalakról takarítják le a salakot. Éhgyomorra fogyasztva, a hatás még gyorsabb lesz, csak ne felejtsd el meginni majd a vizet is, amibe a mazsolát beáztattad!

2. Energia-tartalékaid feltelnek, és mintha sosem merülnének le!

A kutatók és sport-szakértők egy véleményen vannak azzal kapcsolatban, hogy a mazsola a legjobb energiaszelet. Magas rost- és mikrotápanyag-tartalmának köszönhetően természetes úton aktiválja az energia-tartalékaidat, ráadásul nincs benne hozzáadott cukor vagy mű ízfokozó, ami károsítaná a szervezetet. A reggel elfogyasztott mazsolás víz egész napra ellát energiával, és remek társ az edzések előtt.

3. A rossz koleszterin szintje csökken, és normalizálódik a vérnyomás

Kutatások bizonyítják, hogy a mazsolában rejlő rost, kálium, antioxidáns és fitotápanyag mennyiségének köszönhetően, akik rendszeresen fogyasztják e aszalt gyümölcsöt, alacsonyabb a vérnyomásuk. Mi több, a mazsola a rossz koleszterin (LDL) szintjére is jó hatással van, így hozzájárul a szív-érrendszeri betegségek elkerüléséhez is.

ELKÉSZÍTÉS:

50 gramm biomazsolát áztass egy tálka forró vízbe 10 percig, majd mosd le hideg vízzel. Így teljesen meg tudod tisztítani a mazsolát. Tedd a mazsolát este egy 2,5 decis üvegpohárba, majd öntsd fel langyos vízzel. Fedd le a poharat, és hagyd állni egy éjszakán át. Reggel, közvetlenül ébredés után idd le a mazsoláról a vizet, majd tíz perc múlva megeheted a mazsolát is, de ez nem kötelező. Este készíts oda egy újabb adag mazsolát, amit másnap reggel használsz majd fel.

Ám nem szabad megfeledkezned arról, hogy ez a trükk mindössze étrendkiegészítésnek számít, és nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, egészséges életmódot. Mint ahogyan a gyógyszeres kezelést sem pótolja. Ezért ha konkrét szervi panaszod van, ne habozz mielőbb orvoshoz fordulni!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!