Úgy tűnik sikerült behurcolni!

Pár napja megjelent a hír hogy terjed ez a nagyon veszélyes pókfajta Magyarországon is. Erre jött a cáfolat, hogy ez nem igaz.

De úgy látszik mégis!

Ismét találtak pókot, íme a Facebook bejegyzés:

'Mielőtt posztoltam volna a fotókat, előbb kicsit körbenéztem a világhálón, hogy ne keltsek riadalmat. A neten kapott leírások és fotók alapján biztos vagyok benne, hogy sárga dajkapókra bukkantam, amelynek rémhírét pár napja kezdték terjeszteni. Vagyis (szerintem) nem rémhír, a mediterrán pókfajta tényleg megjelent nálunk is, sikerült behurcolni. Próbáltam olyan fotókat készíteni róla, ahol jól látszanak a hatalmas csáprágók. A pókot befogtam, ha olvassa a posztot egy pókszakértő és meg szeretné vizsgálni, szívesen odaadom. A posztot osztani (is) ér, így nagyobb valószínűséggel eljuthat egy pókszakértőhöz, aki alátámaszthatja vagy megcáfolhatja, hogy sárga dajkapókról van-e szó.'

A dajkapókok nem agresszívak, így gyakorlatilag csak akkor csípnek, ha bolygatják őket.

A hím párzás után elpusztul. A nőstény a kokon rakás után már nem hagyja el a lakóhálót, a kicsik kirajzásáig őrzi őket (innen a magyar név 'dajkapók') majd ő is elpusztul.

Mérge émelygést, hőemelkedést, lázat okozhat, illetve helyi, a marás környékére kiterjedő időleges (pár órás) zsibbadást, bénulást. Marása kellemetlen, fájdalmas, adott esetben orvosi kezelést igényelhet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!