Nagyon hálás növény, de ezt a pár dolgot meg kell tenned azért, hogy jól érezze magát nálad.

Az orchidea már csak egy kis figyelmet érdemel, akkor amikor minden körülmény adva van a számára ilyen a fény, a hőmérséklet és a vizes talaj.

Tanácsok az orchidea neveléséhez

A legjobb talaj

Az orchideák többségének szüksége van nedvességre. Többféle talajba ültethetjük: fenyőkéregbe, páfránykéregbe, parafa, tőzeg, szén, homok, de a legideálisabb a speciális talaj, amely egy keverék és ezt bármelyik virágüzletben beszerezhetjük.

Találjunk neki helyet

Az egyik legfontosabb tényező a cserép elhelyezése, az orchidea nem érzi jól magát bárhol. Tegyük a cserépbe ültetett orchideát az ablakba vagy délkeletre néző szobába. Ez a növény szereti a napot. Ha az orchidea nem kap elég fényt, akkor kevesebb virágot hoz, ha pedig túl sok napfényt kap akkor elszáradnak a levelei.

Hőmérséklet

A hőmérséklet is fontos az orchidea számára, igaz elviseli a hidegebb vagy melegebb környezetet is évszaktól függően, de az ideális hőmérséklet a számára a 15 foknál hidegebb éjszakai hőmérséklet, mint a nappali.

Ha ezt biztosítani tudjuk akkor az orchidea gazdagon fog virágozni. A hőmérséklet különbségek dús virágzást eredményeznek. A legjobb hőmérséklet az orchidea számára a 14-16 fok télen, 22-24 fok nyáron.

Néhány trükk az orchidea neveléséhez

Az orchideának szüksége van vízre, de kell hagyni a talajt egy kissé száradni két öntözés között. A legkönnyebben úgy tudjuk ellenőrizni a talaj nedvességét, ha benyomjuk az ujjunkat kb. 1 cm mélységbe az orchidea talajába, ha száraznak érezzük, akkor lehet locsolni.

Így öntözzük helyesen az orchideát

Öntsünk egy kevés vizet a cserépbe úgy, hogy ne érintsük meg az orchidea leveleit vagy a rügyeket, a vizet amely a cserép alatti tányérba folyik öntsük ki.

Egy másik módszer az öntözéshez: helyezzük víz alá a cserepet, amelyben az orchidea van 10-15 percre, így felszívja a számára elegendő vízmennyiséget. 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!