Egyszerű módszer, amivel mindig annyit termelhetünk, amennyire szükségünk van.

Ezzel az egyszerű módszerrel akár az erkélyen, de még egy naposabb szobában is megtermelhetjük a vasárnapi ebédhez valót. Ráadásul mindig pont annyit tudunk majd kiszedni a földből, amennyire szükségünk van.
Amire szükségünk lesz az két egyforma nagyméretű műanyag virágcserép. Érdemes legalább 50 cm-es átmérőjűt venni, de hely hiányában a kicsit kisebb is megteszi. A virágcserepek ne legyenek mintásak, lehetőleg sima szélűt válasszunk, mert ezeket könnyebb kivágni..


Szükségünk lesz még egy zsák általános virágföldre vagy magházföldre és 5 szem kicsírázott burgonyára.
Ha nincs a spájzban ilyen, akkor tegyük a krumplikat napos, meleg (18-20 fokos) helyre. 3-4 nap alatt megjelennek rajta a csírák és ültethetjük is.

  • Előkészületként az egyik cserép oldalait vágjuk ki, a képen látható módon, úgy mintha nagy ajtókat akarnánk vágni rá, és csak az „ajtófélfa maradjon, vagyis függőleges tartóoszlopok.

  • A kivágott cserepet rakjuk bele a másikba, és töltsük meg félig földdel.
  • Ezután egyenlő távolságba rakjuk bele a burgonyákat, úgy, hogy a csírák lefelé nézzenek, majd öntözzük meg, és végül takarjuk be földdel a cserép alsó pereméig. Locsoljuk meg megint és állítsuk napos helyre.
  • Hamarosan megjelennek az első hajtások és pár hónap múlva saját termesztésű burgonyát fogyaszthatunk. Ehhez a belső cserepet emeljük ki a másikból, és a vágott ajtókon keresztül szedjük ki a szükséges mennyiséget, majd rakjuk vissza a két cserepet egymásba.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!