A folyamatos kacsolás, ritkítás után bőven lesz alapanyag a permetléhez.

Valósággal elárasztották a levéltetvek a kerteket; nem kímélik a dísznövényeket, zöldségeket sem. Ha hatékonyan és vegyszer nélkül akarod felvenni velük a harcot, akkor ezt a módszert neked találták ki.

Gondoltad volna, hogy a paradicsom rendkívül hatásos házi permetszer levéltetű ellen? Kevesen ismerik ezt a teljesen környezetbarát módszert, pedig érdemes bevetni.

A levéltetvek akár egy hét alatt is visszafordíthatatlan kárt tudnak okozni az egyébként egészséges növényekben, így nincs mese, irtani kell őket!

Azonban sokan nem szeretnék rovarirtó vegyszerrel lepermetezni a kertet, így inkább környezetbarát megoldásokat keresnek. Többféle lehetőség is van, de az egyik legjobb házi permetszer levéltetű ellen a paradicsomlevél. A folyamatos kacsolás, ritkítás után bőven lesz alapanyag a permetléhez. 

A paradicsom levelei olyan mérgező vegyületeket tartalmaznak, amik elpusztítják a levéltetveket; ezeket leghatékonyabban úgy tudod kinyerni, ha a frissen leszedett leveleket jó apróra vágod vagy téped, és beáztatod őket.

Vízzel felhígítva egy könnyen permetezhető oldatot kapsz végeredményül. Két maréknyi levél elég is lesz: ezeket aprítsd minél kisebbre, majd tedd két liter vízbe, és áztasd legalább 10-12 órát.

A keveréket leszűrés után, hígítás nélkül használhatod; teheted permetezőbe vagy spriccelős flakonba is. Fontos, hogy csak akkor hatásos, ha rákerül a levéltetvek testére, ezért érdemes a fodrozódó, fertőzött leveleket megfordítani, és alulról befújni őket; a tetvek ugyanis a levelek alján szoktak tanyázni. A jobb tapadás érdekében tehetsz a paradicsomleveles keverékhez néhány csepp folyékony szappant vagy mosogatószert is. Ez a vegyszermentes permetszer sem a négylábúakra, sem az emberre veszélyes; csak arra kell ügyelni, hogy van, aki allergiás a paradicsom leveleire.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!